Vormpje Vormpje Vormpje Vormpje

And the winners are…

Op 2 september zijn de best verzorgde boeken van Nederland en Vlaanderen bekend gemaakt in het Stedelijk Museum in Amsterdam. 

 

De best verzorgde boeken is een initiatief van de CPNB , BNO en de grafische cultuurstichting, waar uitgevers, ontwerpers en drukkers reikhalzend naar uitkijken.

Bij de genomineerde boeken van 2015 hebben we voor ACHT van de 50 titels de grafische afwerking verzorgd. Een opmerkelijke prestatie want 21 deze in de Benelux  gemaakte boeken zijn met de softcover techniek. Acht van de daarvan zijn afgewerkt in Boxtel, dus een marktaandeel van bijna 40%! Ook bijzonder is dat onze logistieke zuster Hexspoor e-fulfilment van 13 genomineerde boeken de opslag en distributie heeft verzorgd (NAI010, ROMA, Lecturis, ArtEZ, Gottmer).

De tentoonstelling van selectie Nederlandse en Vlaamse Best Verzorgde Boeken gaat de wereld over. Via  Moskou, Shanghai, Beijing zijn de boeken beland bij de Frankfurter Buchmesse waar ze een prominente plaats hebben gekregen want het jaar 2016 zijn wij als Nederland en Vlaanderen gastland.   

De bij de tentoonstelling behorende catalogus (ontwerp Irma Boom) is mede gebonden in ons bedrijf. Een presentatie van de boeken, aan de hand van zwart-wit foto's, de bevindingen van de jury en de technische gegevens. Voor de liefhebbers hebben we (zo lang de voorraad strekt….) enkele exemplaren van deze bijzondere catalogus kostenloos beschikbaar. Interesse?