Over Binderij Hexspoor
Vormpje Vormpje Vormpje Vormpje
 
 

Hexspoor is een internationale binderij voor het genaaid en garenloos brocheren van softcover producties als: fotoboeken, kunstboeken, kookboeken, product catalogi, agenda’s, architectuurboeken etc. Boekbinden zit in onze genen. We doen het immers al drie generaties en hebben meer dan 70 jaar ervaring. Binderij Hexspoor staat wereldwijd bekend om zijn bindtechniek Otabind® die zorgt voor optimale vlakliggendheid.

 

Slim en efficiënt produceren

 
 

Innovatie staat centraal als het gaat om slim en efficiënt produceren. Hexspoor haalt meer uit haar machinepark en durft grenzen van (on)mogelijkheden op te zoeken om creatieve oplossingen te realiseren. Dit uit zich bijvoorbeeld in het binden van boeken met bijzondere vouwwijzes en oplossingen voor uitslaanders.

Binden in één bindgang
Een advies van Hexspoor kan zijn om boeken te binden met 18, 20 en zelfs 30 of 36 pagina’s per katern om zodoende te besparen op drukgangen.

Een ander voorbeeld van efficiëncy is het binden van een boek met flappen gelijk aan de afsnee in één bindgang. Dit heeft twee voordelen. Het is goedkoper dan de gangbare manier van twee bindgangen én de kwaliteit is beter omdat de frontafsnee in dezelfde bindgang wordt aangebracht als de omslag. Zodoende kunnen we de frontafsnede en de positie van de flapvouw goed op elkaar afstemmen. De rillijn voor de flap voor de oplage wordt pas geplaatst na deze afstemming.

Dubbele productie
Als de wens is om een productie met een kleiner eindformaat in een grotere oplage (vanaf 15.000 stuks) te produceren, kan het rendabel zijn om twee boeken in een bindgang te produceren. Dit is een ander voorbeeld van slimme efficiency. Dit kan door middel van een coming/ going productie methode of de two- up methode. Beiden bieden kostenbesparende voordelen. 

Coming / going methode
Bij de coming / going methode worden twee boeken als één boek gemaakt. Later in het proces wordt het boek gehalveerd. Bij deze techniek wordt het eerste katern ook als laatste katern gebruikt, het tweede als voorlaatste etc. Dit levert kostenbesparingen op in het bindproces, zonder kostenverhoging in het drukproces. Voor toepassing van de coming/ going methode is het een voorwaarde dat een boek symmetrisch is opgebouwd. Dus een 4 of 8 pag's omslag en geen 6 pag's omslag en het papiersoort voor het binnenwerk moet achterin hetzelfde zijn als voorin etc. Wanneer dit niet het geval is biedt de two-up methode uitkomst om toch twee boeken in een bindgang te produceren. 

Two up methode
Hierbij staan er 2 identieke pagina’s boven elkaar. Dit levert dus nog steeds een kostenbesparing op bij het bindproces. In ons advies voor deze methode nemen we altijd de drukkosten in overweging. Doordat er bij het drukken voor het binnenwerk het dubbele aantal vormen nodig is, krijg je een kostenverhoging. De som van deze twee prijzen zal in de praktijk verduidelijken of het een kostenbesparende methode is.

 
 

Nieuw product: Hardcover

 
 

Naast softcovers biedt Hexspoor binnen Nederland en Engeland een oplossing voor het tekort aan bindcapaciteit voor standaard hardcovers in oplages vanaf 10.000 ex.

Hexspoor kan het binden verzorgen van de complete hardcover. We werken hiervoor samen met een vooraanstaande binderij in België. Uiteraard blijven wij de spil en het enige aanspreekpunt. U kunt dus vertrouwen op dezelfde goede communicatie en het hoog oplossend vermogen zoals u dat van ons gewend bent.

Bijkomende voordelen zijn de efficiënte mogelijkheden welke Hexspoor kan bieden ten opzichte van andere hardcoverbinderijen. Denk aan dubbele productie van de boekblokken, garenloos PUR en de speciale vouwwijzes voor de katernen als 18, 20, 30 etc. 

In tegenstelling tot onze softcovers, waarbij we continue samen met u de grenzen opzoeken, wil Hexspoor bij de hardcovers enkel capaciteit en efficiënte oplossingen bieden. Voor bijzondere hardcovers verwijzen we u graag door naar onze specialistische collega’s in het land.

 
 
 

Medewerkers

Kennis maken?
Kor van Tatenhove | Hexspoor E-fulfilment
Kor van Tatenhove
… want een goed boek is als uw beste vriend.
Patrick Bakermans | Hexspoor E-fulfilment
Patrick Bakermans
Samen en slim mooie boeken maken
Frank Smolenaers | Hexspoor E-fulfilment
Frank Smolenaers
Binding your books, that’s my business
Martien Meijs | Hexspoor E-fulfilment
Martien Meijs
Ik hou wel van een uitdaging, voornamelijk Japans (vouwen)
Rob Pranjoto | Hexspoor E-fulfilment
Rob Pranjoto
Lezen is belangrijk, daarom is boeken maken mijn kleine bijdrage voor de maatschappij
Hans van Overbeek | Hexspoor E-fulfilment
Hans van Overbeek
Lees eens een ‘echt’ goed boek zonder e-reader.
Wim Schellen | Hexspoor E-fulfilment
Wim Schellen
Papier zit in mijn vingers
Peter Hoenselaars | Hexspoor E-fulfilment
Peter Hoenselaars
Al meer dan 35 jaar de (zwaarte)kracht van de binderij
Gert Jan van Houtum | Hexspoor E-fulfilment
Gert Jan van Houtum
Door het plano voorsnijden van papier, wordt het afwerken een groot plezier