Boerenwijsheden
Vormpje Vormpje Vormpje Vormpje
 

Rijksmuseum in detail Garenloos PUR

Overal in het Rijksmuseum tonen grote informatiebladen de hoogtepunten uit de collectie: ‘inzoomers’, bedoeld om het publiek meer te laten weten en te laten zien. De gekozen werken worden in het boek Rijksmuseum in Detail letterlijk onder de loep genomen: van de Nachtwacht en de Tempelwachters tot de inmiddels beroemde Marten Soolmans en Oopjen Coppit.

Omdat veel bezoekers vroegen of deze inzoomers te koop waren, heeft het Rijksmuseum besloten ze te bundelen in een prachtige publicatie, ontworpen door Irma Boom met tekeningen van Jan Rothuizen. Om het A3-formaat van de inzoomers te behouden heeft Boom een boek bedacht met uitslaanders. Het benadrukt het idee van meer weten en onderzoeken.


Het drukwerk is verzorgd door LenoirSchuring uit Amsterdam, tevens producent van de inzoomers. Binderij Hexspoor tekende voor het bindwerk. Een boek met alleen uitslaanders veroorzaakt een uitdaging in de rug van het boek; deze wordt namelijk de helft dunner. Hexspoor heeft hier een eenvoudige doch doeltreffende oplossing voor bedacht.

 

MEER INFORMATIE?

Patrick Bakermans van Hexspoor vertelt u graag meer over de voor- en nadelen van de diverse bindtechnieken.

Neem contact op

 

Meer mooi werk