Boerenwijsheden
Vormpje Vormpje Vormpje Vormpje
 

Edges of the Experiment Genaaid hotmelt afgelijmd

Edges of the Experiment – The Making of the American landscape onderzoekt de fragiele scheidslijn tussen natuur en beschaving van het Amerikaanse landschap. Hoe heeft het landschap zich in de loop van de tijd ontwikkeld en wat is de balans tussen de organische en de kunstmatige wereld?

Edges of the Experimentbestaat uit twee publicaties. Het eerste volume bevat ruim zestig foto’s van fotograaf Marie-José Jongerius, genomen over een periode van ruim tien jaar.

Het tweede volume is een bundeling essays die beschrijven hoe het Amerikaanse landschap tot stand is gekomen. Met teksten van onder anderen Matthew Coolidge, William L. Fox, Hans Gremmen, Taco Hidde Bakker, Mark Pimlott, Warren Techentin en Raymond Frenken.

De publicaties zijn door binderij Hexspoor genaaid met een afgelijmde rug, waarbij de schutvellen zijn mee genaaid. De stofomslagen zijn in full colour gedrukt op een wit, eenzijdig glad kraftpapier en door Romeyn voorzien van een foliedruk. Hans Gremmen, onder meer verantwoordelijk voor ontwerp en redactie, heeft de rugteksten op de stofomslagen, per uitgave een andere kleur folie, zodanig geplaatst dat deze de complete rugtitel vormen. Gestoken in een eenvoudig grijsbord foudraal, door Helder in zwart en wit zeefdruk bedrukt, is er een fraai geheel ontstaan. De productiebegeleiding was in handen van Jos Morree, FINE BOOKS. Moeskops produceerde de foedraal.

 

MEER INFORMATIE?

Patrick Bakermans van Hexspoor vertelt u graag meer over de voor- en nadelen van de diverse bindtechnieken.

Neem contact op

 

Meer mooi werk